Het ontwerp
Het ontwerp is de belangrijkste stap in het realiseren van uw droomtuin.
IK WIL EEN TUINONTWERP

Een tuin is meer dan enkel een groene grasmat, een pad om overheen te lopen en een terras met een tafel met tuinstoelen.

Een tuin is de plek voor rust, bezinning, samenzijn met vrienden en familie of gewoon simpelweg even wegdromen. Daarbij kan het een plek zijn voor inspanning, denk hierbij aan een zwembad of sportfaciliteiten geïntegreerd in de tuin.

Met een vakkundig tuin ontwerp kan de voor- of achtertuin van uw dromen gerealiseerd worden. Bij Tuyndesign brengen we alle wensen in kaart, we vertalen deze informatie naar een ontwerp en we onderhandelen desgewenst met aannemers om een exclusieve tuin op maat te realiseren. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een consult bij u thuis of lees verder voor meer informatie over een persoonlijk tuin ontwerp.

ONTWERP EN PROCES

STAP 1

Wat leuk dat ik uw interesse heb gewekt en dat u ervoor gekozen heeft om contact met mij op te nemen. Ik plan graag een afspraak met u in. Deze eerste afspraak vindt bij u thuis plaats om te zien waar, hoe en met wie u leeft. Ik ga met u als opdrachtgever in gesprek, waarbij goed luisteren de essentie is om te komen tot een passend tuinontwerp. Uit deze beleving in combinatie met uw wensen zal een concept ontstaan die aansluit bij de mogelijkheden, uw persoonlijke voorkeuren en de totale opdracht omvat. Ter afsluiting van deze eerste kennismaking stel ik een gedegen offerte voor u op. 

STAP 2

U bent akkoord met de offerte, daarvoor mijn dank. Ik zal over gaan tot inventarisatie van de beschikbare gegevens en het mogelijk inmeten van de tuin indien er geen bruikbare ondergronden aanwezig zijn. Ik werk een concept ontwerp voor u uit. Dit concept ontwerp zal ik aan u presenteren tijdens een persoonlijke ontmoeting in mijn ontwerp studio in Elst (gld). 

STAP 3

Het concept ontwerp is akkoord bevonden, en eventuele wijzigingen zijn door gesproken. Ik zal het concept ontwerp vertalen naar een definitief ontwerp. Materialen, details en beplanting worden desgewenst verder uitgewerkt en ik zal uw ontwerp vertalen van 2D naar 3D. Hierdoor komt uw tuin al wat meer tot leven en kunt u zich met een beetje fantasie al even door uw droomtuin bewegen!

Ik ontwerp voor u een exclusieve tuin met oog voor luxe, duurzaamheid, creativiteit en uw persoonlijke wensen. 

STAP 4

We gaan over tot het realiseren van uw droomtuin! Tuyndesign werkt samen met gespecialiseerde vaste partners om alle facetten van uw ontwerp te kunnen realiseren. Werkt u liever samen met uw eigen hovenier, dan kan dit uiteraard ook. Samen met u zal ik kijken naar waar de behoefte ligt en welke mogelijkheden er zijn. 

Bent u geïnteresseerd, Neemt u dan contact met mij op.

VILLATUINEN

Het belangrijkste uitgangspunt van een villatuin is dat de tuin recht doet aan uw prachtige woning. Een tuin die uw villa omarmt, in harmonie samen gaat en zijn charme omlijst. 

STADSTUINEN

Luxe, harmonie, sfeer en duurzaamheid samenbrengen in de doorgaans niet al te grote stadstuin een uitdaging? Nee, juist een kwestie van creativiteit en speelse oplossingen. 

DAKTUINEN

Op grote hoogte toch genieten van een sfeervolle, luxe en exclusieve buitenruimte. Dat is zeker mogelijk, rekening houdend met de juiste materialen en samenwerkend met gespecialiseerde partners voor de uitvoering. 

BEDRIJFSTUINEN

Uw bedrijfstuin is, samen met de aanblik van het gebouw, uw visitekaartje naar de buitenwereld. U kunt hiermee de gewenste eerste indruk vestigen. Voor uw klant of zakelijk contact begint de beleving al vanaf de parkeerplaats.  

ONTWERPPAKKETTEN

Een goed tuinontwerp is het fundament voor het realiseren van een sfeervolle en aangename tuin en dus onmisbaar. Het realiseren van dit fundament kost u een paar procent van het totale budget welke u hebt uitgetrokken voor de aanleg van uw tuin.

Small

Tuin tot 150m²
1295,- vanaf
 • Uw wensen bespreken
 • Schetsontwerp in 3D
 • Definitief ontwerp in 3D
 • Visie op materialen
 • Visie op verlichting
 • Optioneel: Visie op beplanting
  (vanaf €650,-)

Medium

Tuin 150m² tot 450m²
1495,- vanaf
 • Uw wensen bespreken
 • Schetsontwerp in 3D
 • Definitief ontwerp in 3D
 • Visie op materialen
 • Visie op verlichting
 • Optioneel: Visie op beplanting
  (vanaf €775,-)

Large

Tuin 450m² tot 850m²
1795,- vanaf
 • Uw wensen bespreken
 • Schetsontwerp in 3D
 • Definitief ontwerp in 3D
 • Visie op materialen
 • Visie op verlichting
 • Optioneel: Visie op beplanting
  (vanaf €895,-)

Standaard tuinontwerp

We spreken bij Tuyndesign nooit van een standaard tuin, want ieder ontwerp is uniek. Bij het ontwerpen van tuinen wordt rekening gehouden met de afmetingen, met de omgeving de beleving en uiteraard met de persoonlijke wensen van de gebruikers. Geen enkele tuin zal hetzelfde zijn omdat de optelsom van mogelijkheden eindeloos is. Het is aan de ontwerper om de restricties te bepalen en op dit canvas de mogelijkheden in kaart te brengen. Zo zal een tuinontwerp van 10×5 meter anders in zijn werk gaan dan een tuin ter grootte van een voetbalveld. Toch gaat het niet eens zozeer om het aantal vierkante meters als om de voorkeuren van de bewoners en/of gebruikers. Bij een standaard tuinontwerp kunt u echter wel denken aan standaard tarieven. Met potlood en papier zijn er namelijk geen restricties. U kunt uw fantasie de vrije loop laten en al uw wensen tot uiting brengen. Tuin designer Manon Strucks zal op basis van uw input een schets maken die later verder uitgewerkt wordt. Papier is geduldig, er zal een beeld verschijnen dat recht doet aan de wensen die u heeft. Het ontwerpen van tuinen is een bijzonder proces dat heel inspirerend is voor zowel de designer als voor de klant.

Tuinontwerp

Tuin ontwerpen achtertuin

De achtertuin kan worden beschouwd als een verlengstuk van de woning, toch wordt er vaak onvoldoende gebruik van gemaakt. Zo kan een buitenterras als additionele woonkamer dienst doen waar u het jaar rond gebruik van kunt maken. Wat betreft de verdere aankleding zijn er te veel mogelijkheden om op te noemen. Wellicht kiest u voor een open zicht met een vlakke grasmat of juist voor hoogteverschillen met diverse elementen in de tuin. Bij tuinontwerpen voor de achtertuin is het van groot belang om de persoonlijke input van de bewoners in acht te nemen. Hetzelfde comfort dat het huishouden binnen ervaart zal door Tuyndesign worden vertaald naar het tuinontwerp van de achtertuin.

 

Tuinontwerp grote achtertuin

Als er een flink aantal meters beschikbaar is dan bevindt u zich in een fortuinlijke positie. Meer ruimte betekent namelijk meer mogelijkheden voor inrichting. Het brengt echter ook additionele uitdagingen met zich mee. Bij het tuinontwerp voor een grote achtertuin is het namelijk van belang om samenhang te brengen in de afzonderlijke elementen. Spelen met ruimte, inrichting, meubilair of bijvoorbeeld een overkapping. Om de kosten voor het tuinontwerp van een grote achtertuin transparant te houden werkt Tuyndesign met standaard tarieven op basis van oppervlakte. Een tuin tot 150 vierkante meter vereist minder tijd om te ontwerpen dan een tuin die vijfmaal zo groot is.

Voortuin ontwerp

De voortuin is het visitekaartje van de woning. Wat is er mooier dan thuis arriveren en direct genieten van een verzorgde tuin? Ontvang gasten in stijl en laat zien dat u oog heeft voor kwaliteit en luxe. Een goed voortuin ontwerp vereist een combinatie van visueel aantrekkelijke elementen, praktisch gebruik en in veel gevallen onderhoudsvriendelijke beplanting. Naast het ontwerp in 2D (vlak) en 3D (ruimtelijk) met een visie op materialen en verlichting is het optioneel mogelijk om een visie op beplanting op te nemen in het voortuin ontwerp. Als de ontwerpfase gereed is dan zal Manon desgewenst offertes aanvragen bij aannemers die het ontwerp kunnen realiseren.

Tuinontwerp grote voortuin

Betreft het een tuinontwerp van een grote voortuin? Overweeg dan om naast decoratieve elementen ook functie te geven aan de ruimte. Wellicht door een pad aan te leggen in de tuin, een overdekt terras of een weelderige groene ‘jungle’ met klimplanten. Bij een tuinontwerp van een grote voortuin wordt niet alleen rekening gehouden met de tuininrichting maar ook met de omgeving. Denk hierbij aan het straatbeeld en een stijl die aansluit op de woning. Klassiek, modern, traditioneel of juist eclectisch; de mogelijkheden zijn werkelijk onbegrensd.

 

Tuinarchitect ontwerp

Het inrichten van een voor- of achtertuin vereist een kennis van materialen, een scherp oog voor ruimtelijke indeling en kleurgebruik maar ook zeker inlevingsvermogen om de wensen van de klant te realiseren. Communicatie beperkt zich niet alleen tot de designer en cliënt. Tuyndesign bespreekt voor u de mogelijkheden met professionele hoveniers, meubelmakers en andere specialisten en zal zorg dragen voor een maatwerk offerte. Neem contact op voor meer informatie over onze werkwijze en een vrijblijvend consult.

Standaard tuinontwerp

We spreken bij Tuyndesign nooit van een standaard tuin, want ieder ontwerp is uniek. Bij het ontwerpen van tuinen wordt rekening gehouden met de afmetingen, met de omgeving de beleving en uiteraard met de persoonlijke wensen van de gebruikers. Geen enkele tuin zal hetzelfde zijn omdat de optelsom van mogelijkheden eindeloos is. Het is aan de ontwerper om de restricties te bepalen en op dit canvas de mogelijkheden in kaart te brengen. Zo zal een tuinontwerp van 10×5 meter anders in zijn werk gaan dan een tuin ter grootte van een voetbalveld. Toch gaat het niet eens zozeer om het aantal vierkante meters als om de voorkeuren van de bewoners en/of gebruikers. Bij een standaard tuinontwerp kunt u echter wel denken aan standaard tarieven. Met potlood en papier zijn er namelijk geen restricties. U kunt uw fantasie de vrije loop laten en al uw wensen tot uiting brengen. Tuin designer Manon Strucks zal op basis van uw input een schets maken die later verder uitgewerkt wordt. Papier is geduldig, er zal een beeld verschijnen dat recht doet aan de wensen die u heeft. Het ontwerpen van tuinen is een bijzonder proces dat heel inspirerend is voor zowel de designer als voor de klant.

Tuinontwerp

Tuin ontwerpen achtertuin

De achtertuin kan worden beschouwd als een verlengstuk van de woning, toch wordt er vaak onvoldoende gebruik van gemaakt. Zo kan een buitenterras als additionele woonkamer dienst doen waar u het jaar rond gebruik van kunt maken. Wat betreft de verdere aankleding zijn er te veel mogelijkheden om op te noemen. Wellicht kiest u voor een open zicht met een vlakke grasmat of juist voor hoogteverschillen met diverse elementen in de tuin. Bij tuinontwerpen voor de achtertuin is het van groot belang om de persoonlijke input van de bewoners in acht te nemen. Hetzelfde comfort dat het huishouden binnen ervaart zal door Tuyndesign worden vertaald naar het tuinontwerp van de achtertuin.

 

Tuinontwerp grote achtertuin

Als er een flink aantal meters beschikbaar is dan bevindt u zich in een fortuinlijke positie. Meer ruimte betekent namelijk meer mogelijkheden voor inrichting. Het brengt echter ook additionele uitdagingen met zich mee. Bij het tuinontwerp voor een grote achtertuin is het namelijk van belang om samenhang te brengen in de afzonderlijke elementen. Spelen met ruimte, inrichting, meubilair of bijvoorbeeld een overkapping. Om de kosten voor het tuinontwerp van een grote achtertuin transparant te houden werkt Tuyndesign met standaard tarieven op basis van oppervlakte. Een tuin tot 150 vierkante meter vereist minder tijd om te ontwerpen dan een tuin die vijfmaal zo groot is.

Voortuin ontwerp

De voortuin is het visitekaartje van de woning. Wat is er mooier dan thuis arriveren en direct genieten van een verzorgde tuin? Ontvang gasten in stijl en laat zien dat u oog heeft voor kwaliteit en luxe. Een goed voortuin ontwerp vereist een combinatie van visueel aantrekkelijke elementen, praktisch gebruik en in veel gevallen onderhoudsvriendelijke beplanting. Naast het ontwerp in 2D (vlak) en 3D (ruimtelijk) met een visie op materialen en verlichting is het optioneel mogelijk om een visie op beplanting op te nemen in het voortuin ontwerp. Als de ontwerpfase gereed is dan zal Manon desgewenst offertes aanvragen bij aannemers die het ontwerp kunnen realiseren.

Tuinontwerp grote voortuin

Betreft het een tuinontwerp van een grote voortuin? Overweeg dan om naast decoratieve elementen ook functie te geven aan de ruimte. Wellicht door een pad aan te leggen in de tuin, een overdekt terras of een weelderige groene ‘jungle’ met klimplanten. Bij een tuinontwerp van een grote voortuin wordt niet alleen rekening gehouden met de tuininrichting maar ook met de omgeving. Denk hierbij aan het straatbeeld en een stijl die aansluit op de woning. Klassiek, modern, traditioneel of juist eclectisch; de mogelijkheden zijn werkelijk onbegrensd.

 

Tuinarchitect ontwerp

Het inrichten van een voor- of achtertuin vereist een kennis van materialen, een scherp oog voor ruimtelijke indeling en kleurgebruik maar ook zeker inlevingsvermogen om de wensen van de klant te realiseren. Communicatie beperkt zich niet alleen tot de designer en cliënt. Tuyndesign bespreekt voor u de mogelijkheden met professionele hoveniers, meubelmakers en andere specialisten en zal zorg dragen voor een maatwerk offerte. Neem contact op voor meer informatie over onze werkwijze en een vrijblijvend consult.

PARTNERS